Lilly Johansson (SWE) Profilryttare

Lilly Johansson är vår profilryttare. Hon kommer från Helsingborg och är en riktig framgångsstjärna. Hon är 16 år och tävlar för Hittarps Ridklubb. Lilly kommer från en familj med en gedigen bakgrund då hennes pappa Christer har tävlat svår internationell hoppning och mamma Therese och morfar Sven-Åke har en bakgrund som internationella fälttävlansryttare.

2019 avslutades på absolut bästa sätt då Lilly och hennes Small Titan vann finalen av Prins Carl Philips pris på Friends arena, som var blev hennes sista ponnnytävling. Med Small Titan har hon mängder med fina framgångar, SM-guld 2017 (inne), SM-silver 2019 (inne), SM-brons 2018 (ute), SM-guld Inverkansridning 2019, 5:e placerad NM 2018, 4:e placerad NM 2019. Hon har varit i final av Prins Carl Philips Pris tre år i rad. De toppade ekipage-rankingen 2018 och var rankad 2:a 2019.

Lilly har ett enormt intresse för hästarnas skötsel och en varierad mångsidig träning på olika typer av underlag och vikten av att upprätthålla en nöjd, hållbar, motiverad och frisk häst.

Nu satsar Lilly vidare mot nya mål med sina två stora hästar GRC Paris och Lord Holstein.

GRC Paris är ett fux-sto, 10 år efter Chacco Blue – VDL Arkansas som de köpte på Irland för 2,5 år sedan som hon utbildat och själv ridit upp i klasserna. De har redan placeringar upp till internationella 140 klasser och 9:e placering på JSM 2019.

Lord Holstein är en brun valack, 14 år efter Lord Z – Lanciano och hennes nya läromästare. Han har rutin från YREM och 150-klasser och de har tävlat 140 tillsammans.

Lillys mål för 2020 är att att ta medalj på JSM och NM med delmål att vara i finalerna av Morgondagens vinnare i Scandinavium samt Torstenssons Ungdoms GP i Falsterbo. Inför 2021 vill hon bli uttagen till JEM och vara etablerad i landslaget i hennes strävan att bli bäst.

Vi ser fram emot att följa Lilly och hennes hästar framöver och är otroligt stolta över att få ha henne i vårt team och följa hennes pikande karriär uppåt.

CONQUEST är min favoritprodukt ur Friska Leders sortiment och en smidig rutin för oss att använda. Vi har använt produkten sedan den dagen den fanns på marknaden”, säger Lilly