Sophie Karpe (SWE) – Profilryttare och återförsäljare

Sophie Karpe bor i Helsingborg och har ridit i Svenska landslaget både på ponny och häst upp till seniornivå. Hon har flertalet medaljer på SM, NM och EM-nivå både individuellt och i lagsammanhang. Hon är uppväxt i en hästfamilj där hennes mamma red svår hoppning och dressyr. Hennes pappa red svår hoppning bland annat i Falsterbo. Sophie driver företaget Life With a Horse och jobbar även som hopp-tränare, coach och nyligen även mental tränare.

Sophie har även en bakgrund som ledare inom IKEA under många års tid och utveckling av ledarskap är en stor del för satsningar inom idrotten. Hon hjälper till med helheten kring Life With a Horse, allt från skötsel, foder, träning för ekipaget till mental träning för ryttaren. Sophie har även del uppdrag från utomstående aktörer, bland annat SWB.

Sophie har stor kunskap kring hållbarhet och träningens inverkan på hästens leder och hon är specialist på Friska Leders produkter från EvaVet. Hon finns tillhands för alla som vill ställa frågor och som återförsäljare har hon fullt sortiment hemma för direktleverans

Förutom Life With a Horse och satsningen med sitt företag så har Sophie sin fina häst  BenTen T i stallet. BenTen T (SWB) är en valack född 2012, e: Cabachon – Everest Elton, uppfödare Michael Andersson, Vetlanda. Sophie köpte ”Benny” efter 8-års uppehåll med ridningen och började om från början. Under 2019 nådde de sina mål som var Elmia och Falsterbo och vann klasser upp till 130. Under 2020 satsar de på att bli etablerade i 140-hoppning och att göra lite fler internationella starter och ställa upp i Elmia Diamond Tour i höst. På lång sikt så vill Sophie vara tillbaka i GP-sammanhang.