Team OS Hästar  – Profilryttare

Vi är väldigt glada över att presentera samarbetet med Team OS Hästar!
Inte nog med att vi har tre duktiga tävlingsryttare i teamet. Vi har en gedigen hästverksamhet med stort engagemang från hela familjen.

Verksamheten är baserad utanför Hörby och tar emot hästar för professionell utbildning, tävling och försäljning. 

Olof Smith har gedigen hästbakgrund. Han har genomgått Flyinges stallchefsutbildning med unghästinriktning och är Diplomerad beridare. Han har arbetat som elev hos Peter Eriksson, som beridare på Flyinge och dessutom varit beridare på det berömda stuteriet Zangersheide. 

Olof tävlade på hög nivå redan som junior och Young rider (SM brons). Han har mängder av vinster och placeringar inom svår hoppning upp till 155 cm och har meriter från bland annat Årgångschampionat, Bruksprov och Unghäst-VM. 

Årets satsning ligger på Etalon Lux N 1262 som idag tävlar upp till 150 cm. Etalon är en sund häst med explosiva språng. För att ge optimal återhämtning får han Conquest. Till vardags får han även Chondrogen.

Otto Smith är en ödmjuk kille med härlig känsla för hästarna. Han är 14 år och även om han är uppvuxen på tävlingsbanorna har han själv bara ridit och tävlat aktivt i 2 år. Otto har under sin korta ridkarriär hunnit utveckla en fantastiskt fin ridning och gjort många bra resultat på tävlingsbanorna i hoppning upp till LA. Efter en kort tid med b-ponnyn Dizney har han nu två ponnyer, Simply the Best och Dabrian Dawn. 

Från och med 2020 har han även hästen Hubertus, pappas gamla trotjänare på tävlingsbanorna, som nu har kommit tillbaka till gården för att vara Ottos tävlingspartner och vän. Hubertus får Chondrogen och Conquer för att hålla sin fräscha 16-åriga kropp i bästa skick. 

Lilly Smith är 11 år och en hängiven hästtjej med outtröttlig ork när det gäller att rida. Hon sätter alltid sina hästar främst och har i dagsläget två b-ponnyer, Seren och JumpInns Black Shadow, och en stor häst, High Pea. 

Sin unga ålder till trots har Lilly hunnit göra många tävlingsstarter. Som 8-åring tävlade hon Simberg Samantha upp till LA och med Midget on a Mission vann hon klasser både i Baltic Cup och Riksfinalen i Sveland Cup. Med nuvarande ponnyer har Lilly flertalet vinster och placeringar upp till Msv B. Som 10-åring började Lilly tävla stor hästen High Pea, en häst som pappa Olof tidigare tävlat upptill 140 cm, och de har segrar upp till 110 cm.
High Pea får Chondrogen och Conquest Follow Up för optimal återhämtning då hon tidigare haft viss hältproblematik.