Boswellia Serrata tillskott för häst

Boswellia Serrata är kådan som utsöndras naturligt för att skydda Boswellia-trädet och som renas för användning till människa och djur.

Boswellia Serrata är en botanisk medicin som har använts i tusentals år och har länge erkänts för dess snabbt fungerande naturliga egenskaper som främjar led och muskel hälsa och ger ökad ledrörlighet hos människa. Boswelliaträd finns i Indien och Nordafrika men de särskilda arterna Boswellia serrata växer bara i bergiga skogar i västra och centrala Indien.

Högmolekylär hyaluronsyra finns naturligt i en frisk led både i ledvätskan och i ledbrosket och är en viktig molekyl för att leden ska fungera normalt. Molekylvikten och koncentrationen av hyaluronsyra i leden är avgörande för dess effekt och vid kraftig överbelastning och hos den äldre hästen bryts molekylen ner i större grad än vad som nybildas. Detta bidrar till en sämre ledkvalité och sämre rörlighet.

Boswellia Serrata förhindar nedbrytningen av hyaluronsyramolekylen i leden.
Conquest är speciellt anpassad till hästar som tränar och tävlas regelbundet och intensivt och i kombination med högmolekylär hyaluronsyra (1.4 miljoner Dalton) bidrar Boswellia Serrata till att ledens innehåll av hyaluronsyra inte bryts ned utan bibehålls samt att det bildas ny högmolekylär hyaluronsyra. Dessa två synergistiska effekter främjar ledens flexibilitet och ger optimal rörlighet av hästens leder.
Boswellia serrata har ingen tävlingskarens enligt Svensk Travsport.

Boswellia Serrata extrakt finns i Conquest Start-up och Conquest follow up.