CONQUEST START UP – DEN PERFEKTA TÄVLINGSBOOSTEN FÖR HÅLLBARA LEDER

Conquest är vår mest effektiva och snabbverkande produkt för återhämtning av hästens leder.

Conquest Start Up har extra hög dos av både hyaluronsyra och Boswellia Serrata. Den är därför perfekt att ta med sig och ge hästen vid extra hård ansträngning till exempel i samband med tävlingsmeetings.

Idag vill vi berätta lite om Conquest som boost i samband med tävlingsmeeting eller annat ansträngande flerdagarsevent.

Conquest_start_up

Förutom att agera smörjande och stötdämpande har innehållet i Conquest Start-Up två väldigt viktiga uppgifter som kan vara avgörande för ledens förmåga att återhämta sig.

Innehållet i Conquest Start-Up hjälper leden att frakta viktiga näringsämnen till led och ledbrosk vilket är avgörande för ledens återuppbyggnad efter nedbrytande arbete. Den är också en viktig transportör av skadliga slaggprodukter som måste transporteras ut för att undvika gallor och restpartiklar som kan orsaka inflammationer.

Vilken effekt har egentligen Conquest Start Up i leden

Den höga koncentrationen i Conquest Start Up-sprutorna ger leden extra tillskott av smörjning och stötdämpning. När du ger din häst Conquest Start Up boostas leden med extra högmolekylär hyaluronsyra vilket höjer nivåerna av ledvätska i leden och dessutom höjer kvalitén så att ledvätskan blir extra tjock och trögflytande. Den kan då stå emot ökad belastning på ett bättre sätt och lederna blir mjuka och rörliga vilket minskar risken för ledskador.

Boswellia Serratan förstärker hyaluronsyran och gör så att den stannar kvar längre i leden och därmed ger tillskottet extra långvarig effekt.

Varför skall jag ge min häst Conquest Start Up i samband med tävlingsmeeting?

När hästen anstränger sig och belastar lederna bryts ledvätskan ner snabbt. Kroppen hinner inte med att skapa ny högkvalitativ ledvätska i samma takt. Det som brukar vara en trögflytande och skyddande smörjning blir i stället vattnigt och tunt. Ledytorna kan då skava mot varandra och små ledinflammationer uppstår. De kan vara så låggradiga att man inte märker dem alls men de ligger där och pyr och så småningom utvecklas en fullgradig ledinflammation och risk för osteoartrit (artros).

Därför är det så viktigt att tillse fullvärdig återhämtning efter ansträngning. Detta kan vara svårt att uppnå när hästen skall prestera på hög nivå flera dagar i rad.

Genom att boosta lederna med Conquest Start-Up tillser man att nivåerna av tjock och trögflytande ledvätska bibehålls även vid hård ansträngning.

Att vara iväg på meeting innebär också att de dagliga rutinerna ändras. Det är inte bara att de anstränger sig mer än vanligt (och därmed både ökar belastningen och samlar på sig mer slaggprodukter) utan det finns även andra orsaker till att vara observant.

 Hästen står still betydligt mer än den brukar. Hemma får den oftast gå ut i hagen flera timmar om dagen och det skapar cirkulation och genomströmning i leden. Då är vi tillbaka vid det där med transporterna av näringsämnen in i leden och av slaggprodukter ut därifrån. När hästen skrittar och rör sig mycket främjar det broskets elasticitet och näringstillförsel.

På meeting med tävling flera dagar i rad bryts ledvätskan ner mer än vanligt. Det bildas också mer slaggprodukter och eftersom hästen rör sig mindre än normalt mellan passen är det lätt att slagget stannar kvar i leden och skapar gallor och små mikroinflammationer.

Conquest Start-Up hjälper leden att nutriera sig och att få ut slaggprodukterna

När skall jag ge Conquest Start-Up för att få bäst effekt?

Conquest Start-Up är väldigt smidig att ha med sig på tävling då den är liten och praktisk.

Boostsprutan innehåller en välsmakande pasta som är lätt att ge antingen direkt i munnen eller i fodret.  

Vi rekommenderar att man börjar ge hästen i förebyggande syfte 1-2 dagar före första tävlingsdag (beroende på hur långt den reser) och sedan varje dag fram till 1-2 dagar efter sista start. Hästen ges då de bästa förutsättningarna till optimal rörlighet redan från första tävlingsdagen och den får hjälp med utforslingen av slaggprodukter efter avslutat evenemang.

1 Conquest Start-Up varar i 4 dagar vilket räcker över kortare meeting. För extra boost eller längre tävlingar rekommenderar vi att ge 2 sprutor, dvs 8 dagar.

 Conquest är en karensfri produkt vilket gör den optimal för användning vid tävling när den som bäst behövs!

Efter avslutad tävlingssäsong eller extra intensiv period ges med fördel en komplett Conquest återhämtningskur.