DressagePower

DressagePower Academy

Under 2020 ingick Friska Leder ett långsiktigt samarbete med DressagePower Academy, som grundades 2014 av Peter Härnstam och Kristian Von Krusenstierna. Grundtanken är att DressagePower ska genomföra tävlingar, event och projekt för ridsporten som inte tidigare har genomförts. Organisationen ska även vara en ledande aktör i utvecklingen av ridsporten och vara det självklara valet för ryttareliten och samarbetspartners. Målet är att kunna bidra till att Sverige senast 2028 tar medalj vid internationella mästerskap.

Det är en av de största barn & ungdomssatstningarna i svensk ridsports historia. Akademin är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning som vänder sig till tävlingsinriktade ryttare i åldern 12 till 21. Bakgrunden är att många köper ponny eller häst utan att ha teoretisk kunskap om att ta hand om sin häst. DressagePower vill lära ut horsemanship och sportmanship.

Vårt samarbete med DressagePower

Friska Leder vill med detta samarbete bidra till att sprida kunskap om vikten av långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi vill lära våra unga ryttare att få långsiktigt hållbara hästar. Detta genom att rida mycket men träna lagom och varierat. Vi vill också lära dem att tänka förebyggande genom att lära sig grunderna om hästens leder, samt bakgrunden till varför ledinflammation uppstår och vad man kan göra för att minska risken för ledskador.

Om du vill veta mer, kan du läsa mer här.