Veterinär Eva Skiöldebrand

Veterinär Eva Skiöldebrand är idag professor i patologi vid SLU där hon bedriver en gedigen forskningsplattform med omfattande studier på hästens leder. Evas kunskap och erfarenhet är det som driver oss i Friska Leder och möjligheten till rådgivning från Eva är av stor vikt för våra kunder och profilryttare.

1996 startade Eva ett samarbete med veterinärerna Scott & Pierce från Hästsjukhuset Rood & Riddle i Lexington i USA, där syftet var att ta fram produkter som främjar normal ledfunktion hos häst och hund. På Rood & Riddle hade man bedrivit omfattande kliniska studier kring hyaluronsyrans effekt i hästens led. Då man dessutom kunde visa att hyaluronsyra kunde tas upp via hästens tarm togs den första hyaluronsyraprodukten för oralt bruk fram.

Produkterna Chondrogen, Conquer & Conquest till häst och Complete till hund säljs idag på de flesta veterinärkliniker i Sverige och i utvalda butiker. Det ursprungliga varumärket EvaVet har idag omarbetats till Friska Leder och innefattar även produkterna i HA-serien för människor.

EvaVet tog fram de allra första hyaluronsyraprodukterna för oralt bruk till häst i Sverige. Idag är produkterna väl inarbetade på marknaden och även om det finns många konkurrerande produkter är vi stolta över att få ansvara för distributionen av just varugruppen ”by EvaVet”. Alla produkter i gruppen har gedigen forskning med påvisad klinisk effekt bakom sig. Vi är trygga i att produkterna har en dokumenterat korrekt molekylvikt och hög koncentration.

Idag arbetar Eva vidare som professor på SLU och bedriver gedigen forskning för bättre ledhälsa hos våra hästar. Under senare tid har forskningsrapporter kommit bland annat om återuppbyggnad av skadat brosk och det revolutionerande blodprovet som i framtiden skall göra att vi kan förutse en ledproblematik innan hästen visar symptom. Hör gärna av er om ni vill läsa mer om pågående forskning!