Veterinär Eva Skiöldebrand

1996 startade Veterinär Eva Skiöldebrand ett samarbete med veterinärerna Scott & Pierce från Hästsjukhuset Rood & Riddle i Lexington i USA. Syftet var att ta fram produkter som främjar normal ledfunktion hos häst och hund. På Rood & Riddle hade man bedrivit omfattande kliniska studier kring hyaluronsyrans effekt i hästens led. Då man dessutom kunde visa att hyaluronsyra kunde tas upp via hästens tarm togs den första hyaluronsyraprodukten för oralt bruk fram.

Produkter innehållandes hyaluronsyra

Produkterna Chondrogen, Conquer & Conquest till häst, och Complete till hund ,säljs idag på de flesta veterinärkliniker i Sverige och i utvalda butiker. Det ursprungliga varumärket EvaVet har idag omarbetats till Friska Leder och innefattar även produkterna i HA-serien för människor.

Eva Skiöldebrand tog fram de allra första hyaluronsyraprodukterna för oralt bruk till häst i Sverige. Idag är produkterna väl inarbetade på marknaden och även om det finns många konkurrerande produkter är vi stolta över att få ansvara för distributionen av just varugruppen ”by EvaVet”. Alla produkter i gruppen har gedigen forskning med påvisad klinisk effekt bakom sig. Vi är trygga i att produkterna har en dokumenterat korrekt molekylvikt och hög koncentration.