Swedish Warmblood Association, SWB

Vårt samarbete med SWB bottnar sig i en gemensam syn på långsiktig hållbarhet för våra hästar i alla grenar och på alla nivåer inom sporten.

Avelsföreningen Swedish Warmblood Association, SWB, har i snart hundra år varit navet för utvecklingen av den svenska varmblodiga hästen. Föreningen ansvarar också för registrering, tester och information om alla registrerade varmblodiga hästar.

Den som köper en SWB-häst får mycket på köpet. Mycket som inte syns, men som verkar i kulisserna och fungerar som garant för ägandet och utövandet av sporten.

Svenska hästar och ryttare presterar på toppnivå. Det är egentligen inte förvånade. Uppfödningen av den svenska varmblodiga hästen har en lång tradition med en avelsfilosofi som bygger på naturlighet och hållbarhet. Detta tillsammans med ett starkt samarbete mellan avelsarbetet och sporten har inneburit att våra hästar gång efter annan visat fina resultat världen över. Framgång föder framgång.

För andra året i rad kommer Friska Leder vara en av huvudsponsorerna till SWB Equestrian Weeks på Flyinge 2020  innefattande både Breeders för unghästar i både dressyr och hoppning men också en mängd andra tävlingar för både ungdomar och seniorer.

Under 2019 inledde Friska Leder ett samarbete med SWB för ett gemensamt arbete mot den hållbara hästen. Alla medlemmar i SWB har en stående rabatt på sortimentet från Friska Leder och vi arbetar i nära kommunikation med föreningen för att kunna samarbeta vid olika event och för att tillse att så många som möjligt inom sporten kan få ta del av professor Eva Skiöldebrands gedigna kunskap om hästens leder och om hur vi skall arbeta för att förebygga ledsjukdomar.

Läs mer om SWB på swb.org