Tävlingarna är igång igen!

tävlingarna är igång igen

Vad tycker våra profilryttare om att tävlingarna är igång igen?

Vi frågade några av våra profilryttare hur de har tränat under tävlingsuppehållet och vad de tycker om att tävlingarna är igång igen.

Otto och Lilly Smith

Hur känns det nu när tävlingarna är igång igen?
Lilly: Det känns jätteroligt och vi har såklart längtat efter detta. Det ska även bli extra roligt att komma iväg igen och träffa alla kompisar.

Tränar ni annorlunda nu när tävlingarna är igång eller har det sett ungefär likadant ut under tävlingsuppehållet?
Otto: Nej jag skulle säga att det har sett likadant ut, vi har börjat hoppa lite mer och hoppar mer bana nu. Under tävlingsuppehållet har vi hoppat mer terräng som både vi och hästarna tycker är väldigt kul.

När drar det igång igen för er, när är nästa tävling?
Lilly: I helgen (6-7/6) har vår egen klubb Österlens ridklubb arrangerat en tävling och om tre veckor efter det så tävlar vi i Dagstorp.

Uppdatering: Under tävlingarna på Österlens ridklubb red både Otto och Lilly med fina resultat upp t.o.m. 120cm på stor häst och MSVB på ponny. Hästarna de hade med sig var Seren, Dabrian Dawn och Hubertus.

Alice Rosenqvist

Hur har du lagt upp träningen under tävlingsuppehållet?
I början av uppehållet åkte vi på mycket öppen bana för att träna banhoppningsträning. Efter det fokuserade vi mycket på kondition då vi har väldigt nära till havet och kunde åka regelbundet med hästarna till stranden och galoppera. Sedan fick de även en lite lugnare period då vi skrittade mycket på olika underlag för ledernas skull.

Vad händer nu för din del när tävlingarna är igång igen?
Nu har vi trappat upp hoppningen och första veckan på sommarlovet ska vi åka till Svante Johansson på läger. Efter midsommar kommer jag att göra mina första tävlingar och det ska bli väldigt kul att träffa alla kompisar och se om träningen har gjort bra resultat.