Tips på hur du kan hantera tävlingsuppehållet

Tips på hur du kan hantera tävlingsuppehållet

Vi är många som har fått tänka om vad gäller tävling nu under våren 2020. Inte minst våra profilryttare. Vi bestämde oss därför för att fråga två av våra profilryttare, Nathalie och Anna, hur de hanterar tävlingsuppehållet. Tränar de för fullt eller är hästarna i vila? Vad är egentligen deras tips på hur du kan hantera tävlingsuppehållet?

Nathalie svarar: Jag jobbar väldigt mycket på styrka och ridbarhet hos mina unghästar just nu för att deras kroppar ska vara starka och smidiga inför kommande tävlingar. Vi åker också ut på öppen bana för miljöträning och träna banhoppning.

För Energy som aldrig har varit på tävling innan är det perfekt för henne att vara på en stor bana med tävlingshinder men utan allt folk och hästar. Det ger henne en chans att få rutin på att hoppa hemifrån så hon lättare kan spänna av sen när publik och allt annat tillkommer.

Anna svarar: Tävlingsstoppet har gjort att vi får tänka om lite. Det blir mer tid än vanligt att fokusera på unghästarna. Vi passar på att åka iväg och hoppa med dem på andra anläggningar både för att träna på att hoppa tävlingshinder men också för vänja dem vid okända miljöer. För unghästarna är denna perioden väldigt positiv.

Mina äldre hästar har haft en lite lugnare period från hoppning där de istället har fått varva dressyrarbetet med skogen för att spara på dem och tänka hållbart inför att säsongen kommer igång igen. Fina gamle Cash hann göra 4 starter tidigt i år och vann 3 av dem! Han behöver inte hoppträna utan jobbar underhållande, förstås med massor av skritt! #skrittamer. För ”Micke” var målen för 2020 högt satta och vi jobbar målmedvetet för att kombinera att pricka formen och samtidigt jobba hållbart.

Det är svårt när man inte vet exakt när säsongen kommer igång och hur lång den kommer bli. Vi kollade av status i helgen då Micke fick följa med till Stensäter och hoppa en lite högre bana. Han känns väldigt fräsch och hoppade fantastiskt! Vi hade med oss ett helt gäng hästar och hade en givande och rolig dag ihop med flera av mina elever.

Läs mer om våra profilryttare.