Träning under tävlingsstopp med Kristian Von Krusenstierna

Träning under tävlingsuppehållet

Vi träffade vår profilryttare Kristian Von Krusenstierna för att fråga honom hur han tränar under tävlingsuppehållet.

Hur tränar du dina hästar under tävlingsuppehållet?

Kristian: För mig ger tävlingsuppehållet mig möjligheten att göra oss ännu bättre. Jag sätter press på mig själv att vara bättre och på en högre nivå än jag var när tävlingarna drog igång efter vintern. Man måste hela tiden se framåt. Är det något jag lärt mig av alla år i dressyren så är det att aldrig sluta utveckla sig själv och sin häst. Allt kan alltid blir bättre. Finns alltid ännu mer lösgjordhet, energi, bärighet och lätthet. Rid bättre, träna bättre så blir man bättre. Det är något som jag har med mig varje dag i min ridning. Och inte minst träna på att efter en skrittpaus snabbt hitta den rätta känslan. Där tror jag många förlorar några poäng. Man så stilla och tar av skydden, skrittar in till banan osv. Strax efter dessa procedurer får man startsignal och maxnivå ska presteras. Detta får man öva på helt enkelt.

Hur ser upplägget ut för ridskoleverksamheten? Pågår verksamheten som vanligt? Om inte, rids hästarna som vanligt eller får de vila?

Kristian: Ridskolans verksamhet fortsätter som vanligt. Folk har mer tid nu verkar det som, inget resande osv. Så våra ryttare vill rida sina lektioner och gärna mer än annars. Vi jobbar hela tiden med att våra kunder ska komma ihåg och följa de allmänna rekommendationer som råder. Ridskolan kör några veckor till sedan är det dagridläger juni ut. Efter det har hästarna 4-5 veckors sommarbete. Vi har förmånen att ha betet på hemmaplan. Vi släpper de på bete redan i början av Juni och tar in dom varje dag till lektionerna. Det är alltid lika härligt att se ponnyflocken med ca 30 ponnyer och storhästflocken med lika många gå och beta fridfullt i våra hagar och kunna ha de under ständig uppsikt. Tryggt för oss och trivsamt för våra fyrbenta.

Nyfiken på hur våra profilryttare Nathalie och Anna har hanterat tävlingsuppehållet? Läs del 1 i träning under tävlingsstopp här.