Yvonne Österholm - (FIN)

Yvonne Österholm - (FIN)

Vi är stolta över att presentera vår profilryttare Yvonne Österholm, Finland.

Yvonne har ridit så länge hon kan minnas. Hon följde snabbt i de äldre systrarnas spår och red till en början både dressyr och hoppning. Hon gick tidigt över på storhäst och lade all sin fritid på hästarna.

 

Som Young Rider blev det 2001 både lag-brons vid Nordiska Mästerskapen och guld i inomhus SM hemma i Finland.

Yvonne kommer från Finland men flyttade till Sverige för att börja som beridarelev hos Jan Brink. Hon stannade kvar och arbetade som beridare hos Jan i sex år. Hon har också hunnit med att arbeta ett halvår som beridare på ett dressyrstall i Tyskland. Efter det återvände hon till Sverige och driver sedan 2011 sitt eget företag på en fin anläggning i Torna Hällestad i Skåne.

På gården tar hon emot hästar för utbildning, träning och tävling. Hon tar också emot elever.

Bland meriterna kan nämnas:

Vinst i 3- och 4-årschampionatet med hingsten Belaggio 1195, som även blev Best in Show som treåring. Quarton vann 6- och 7-års Breeders Trophy och lilla finalen i unghäst-VM som 6-åring. Den godkände hingsten Ironman H 1351 vann både bruksprovet och Falsterbo som 4-åring, som 6-åring vann ekipaget lilla finalen för 6-åringar. Godkända hingsten Demand 1344 och stoet Hera har båda vunnit Falsterbo. Demand har även vunnit Breeders Trophy som 5-åring. Yvonne har själv utbildat sin egenuppfödda William D till Grand Prix, där de har en tredjeplacering som bästa resultat. Ekipaget har även tävlat framgångsrikt i årgångsklasserna.

Vid bruksprovet 2020 fick hon både 4-åriga Saint Louis och 5-åriga Quercus godkända.

Quercus är 5 år e. Quaterback – Don Schufro. Han ägs av Yvonne själv. Quercus är en sund 5-åring i början av sin karriär. Han får Chondrogen 100PRO till vardags och efter träning/tävling får han även Conquer 200Pro som extra smörjning.

Yvonne är en härlig positiv tjej med höga krav på sig själv och sin prestation. Hon är lika noggrann i sitt hållbarhetstänk som i sin ridning. Vi är så oerhört glada att få henne med i Friska Leders team!

Läs nästa

Hailey Reinhold (SWE)
Gaj Riossa (SLO)

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.