Vad är Boswellia Serrata?

Vad är Boswellia Serrata?

Vad är Boswellia Serrata?

Boswellia Serrata är kådan som kommer från det indiska Boswelliaträdet. Det har använts som botanisk medicin i tusentals år. Forskning har visat att kådan är snabbverkande och effektiv mot bland annat ledproblem och smärta. Den sägs ha liknande egenskaper som djävulsklo med den skillnaden att Boswellia Serrata ger snabbare resultat.

Vad är dess funktion?

Boswellia Serrata har en cirkulationshöjande effekt och egenskaper som bidrar till att snabbt minska inflammatorisk aktivitet. Därmed främjar den god led- och muskelhälsa och ger ökad ledrörlighet. Det finns påvisad effekt inom många områden, däribland ledproblem och artros. I kombination med högmolekylär hyaluronsyra bidrar den till att hyaluronsyran inte bryts ner utan stannar kvar och fortsätter att verka i leden. Detta ger optimala förutsättningar för att kroppen skall kunna producera ny egen högkvalitativ ledvätska.

Finns det några biverkningar av Boswellia Serrata?

Det är ovanligt med biverkningar, framför allt vid dosering enligt rekommendation. Biverkningar kan dock förekomma i sällsynta fall. T.ex. har man hos människor noterat biverkningar i form av allergi eller mag- och tarmreaktioner. Upplever man magbesvär eller halsbränna rekommenderar vi minskad dos eller uppehåll i några dagar.

I dagsläget har vi inga noterade fall av biverkningar hos häst. Eftersom vi vet att det kan förekomma hos människor skulle man kunna förvänta sig att det förekommer i enstaka fall även hos hästar. Skulle du upptäcka att din häst blir lös i magen av preparatet kan du avbryta behandlingen under en vecka. Testa sedan att återuppta den initialt med en lägre dos. Återkommer besvären bör du byta mot en produkt som inte innehåller detta ämne.

Conquest Start-Up innehåller Boswellia Serrata (1250 mg/dos) i kombination med högmolekylär hyaluronsyra. Det är en kombinationsprodukt för tränande och tävlande hästar i syfte att främja optimal återhämtning av ansträngda leder.

 

Läs nästa

Vad är glukosamin- & kondroitinsulfat?
Ledinflammation hos häst

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.