Vad är glukosamin- & kondroitinsulfat?

Vad är glukosamin- & kondroitinsulfat?

Vad är glukosamin- & kondroitinsulfat?

Både glukosamin- och kondroitinsulfat finns naturligt i kroppen hos alla däggdjur, där glukosaminsulfat finns naturligt i ledbrosket och kondroitinsulfat finns naturligt i bindväv. Dessa två komponenter är viktiga byggstenar för ett friskt ledbrosk.

Hur fungerar glukosamin- & kondroitinsulfat?

Tillsammans understödjer de återuppbyggnaden av kroppens eget brosk, samtidigt som de hämmar det enzym som bryter ner brosket. De ser även till att bibehålla ledens flexibilitet och ger därmed lederna de bästa förutsättningarna att fungera normalt. Ett helt och friskt ledbrosk är nämligen avgörande för ledens normala funktion. Detta eftersom brosket skyddar skelettet i leden genom att verka stötdämpande, samt fördelar trycket som uppstår vid belastning.

I en ung och frisk led sker en långsam och naturlig omsättning av ledbrosk. Ledbrosket bryts ner i samband med aktivitet och träning och kroppen bildar på egen hand nytt brosk så att leden kan fungera friktionsfritt och rörligt. Däremot minskar den naturliga förekomsten av glukosamin- och kondroitinsulfat med stigande ålder, eller efter att ha haft en skada i leden. Detta resulterar i att ledbrosket inte kan återskapas i samma takt som det bryts ner. Genom att ge tillskott av dessa naturliga substanser hjälper vi därför till att bibehålla ledens flexibilitet och normala funktion.

Nedan produkter innehåller glukosamin- och kondroitinsulfat i kombination med hyaluronsyra. Dessa tre komponenter finns naturligt i brosket och verkar synergistiskt för att leden ska fungera normalt.

För häst
Chondrogen 100 Pro är ett fodertillskott för häst. Rekommenderas till den tränande och äldre hästen för att främja optimal ledfunktion.

För hund
Complete är tuggtabletter med köttsmak för hund. Rekommenderas till den aktiva, tävlande eller äldre hunden.

 

Läs nästa

Vad är     hyaluronsyra
Vad är Boswellia Serrata?

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.