OM OSS

Gedigen forskning och kliniska studier utförda av veterinär ligger bakom produkterna och kunskapen hos oss på Friska Leder.
1997 var en svensk veterinär på en forskningsresa i Kentucky, USA och gjorde en
djupdykning i sjukdomar på hästens leder. Via forskningen och de studier som
gjordes i samarbete mellan henne och veterinärer på kliniken Rood and Riddle tog de fram Sveriges första ledtillskott med oral hyaluronsyra under varumärket EvaVet.

Idag är varumärket känt under namnet Friska Leder, vilket beskriver exakt vad vår målbild är. Med hjälp av ledtillskott med en bas av högmolekylär hyaluronsyra jobbar vi med det förebyggande och rehabiliterande arbetet mot ledinflammation och artros hos häst & människa.

Vi utbildar företag och privatpersoner kring ledinflammation och vikten av det förebyggande arbetet, både genom tillskott och vad vi kan göra från marken.

Detta gör vi genom föreläsningar där vi åker ut till stall och föreningar, men även genom informationstext via vår hemsida och sociala medier. Vårt mål är att minska antalet ledskador hos häst genom ökad medvetenhet, kunskap och högkvalitativa tillskott.

Vårt mål är att ge hög service, snabba leveranser och ökad kunskap kring ledhälsa. Vi finns alltid här för dig om du har frågor, funderingar eller problem. Vi är det lilla företaget med det stora hjärtat och friska leder.