Hyaluronsyra som hudvård

Hyaluronsyra som hudvård

Hyaluronsyra som hudvård

Hyaluronsyra är en fuktbindande sockermolekyl som finns naturligt i huden. Den har förmågan att binda fukt så mycket som 1000 gånger sin egen vikt. Genom att bilda en geléliknande substans fungerar den som smörjmedel mellan fibrerna i huden. Det är hyaluronsyra, ihop med kollagen, som ser till att huden bibehåller sin fuktbalans vilket ger fyllig och sund hud.

Nedbrytning och nybildning av hyaluronsyra sker hela tiden och är en ständigt pågående process i kroppen. Ju äldre vi blir, desto sämre blir hudens egen produktion av hyaluronsyra. Detta leder till en torrare och mindre elastisk hy. Utöver åldrande så har solexponering en stor påverkan på vår produktion av hyaluronsyra. Detta kan man se på människor som har solat mycket då de ofta har en mer rynkig hy. Upplever du dessutom att huden känns mer torr och känslig, är det ofta just brist på hyaluronsyra som bidrar till denna upplevelse.

Tillskott av hyaluronsyra för hudvård och leder

Tack vare sin fuktbindade förmåga är hyaluronsyra populärt inom hudvård och kosmetik. Det finns en uppsjö av hudkrämer som innehåller hyaluronsyra vilket ger ett externt tillskott. Fördelen med att inta hyaluronsyra oralt är att man får dubbel effekt. Hyaluronsyra agerar då både som hudvård och som tillskott till våra leder. Om du är nyfiken på vilken effekt hyaluronsyra har på leder, ska du läsa vårt reportage hyaluronsyra som tillskott för leder.

Vår produkt HA-1 innehåller högmolekylär hyaluronsyra, som har en rad olika funktioner i kroppen. I huden har molekylen förmåga att binda stora mängder fukt och bidrar därmed till en slät, elastisk och mjuk hy. Läs mer om HA-1

Läs nästa

Vilken hyaluronsyra-produkt passar mig?
Vilken hyaluronsyra-produkt passar mig?

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.