Kristian Von Krusenstierna (SWE)

Kristian Von Krusenstierna (SWE)

Profilryttare & nyckelperson i DressagePower

Vi är mycket stolta över att presentera vår profilryttare Kristian Von Krusenstierna. Kristian är Grand Prix ryttare och A-tränare i dressyr. Han driver en av landets största ridskolor och är medgrundare till DressagePower. Vilken förebild!

Kristian är 44 år och är uppvuxen på Ågesta Gård i Farsta utanför Stockholm. På gården driver han idag Ågesta Ridskola tillsammans med sin familj. Han har ridit under hela sin uppväxt och började tävla redan vid åtta års ålder, då i alla discipliner.

Kristians resa från 13-åring till idag

Med en lånad B-ponny tog han sig som 13-åring ända till SM-guld i dressyr! Efter övergången till stor häst har det blivit både SM, NM och EM-starter som YR-ryttare och han avslutade ungdomsåren med en seger i Kraft Young Rider Cup.

Kristian har  även jobbat hos Jan Brink och varit med i Knytkalaset med träningar för Kyra Kyrklund. Knytkalaset resulterade vidare i ett par år i England stationerad hos Kyra och Richard White vilket gav erfarenheter ända upp till GP. Med hästen Wilson tävlade Kristian på GP nivå mellan 2002-2008 och red både VM och Världscupsfinal!

Karriären från 2008 och framåt har innehållit tävling upp till internationell GP med hästarna Charleston, Apri 4cidble och Biggles 1015. Tillsammans med Biggles nådde ekipaget ända upp till 50e plats på FEI World ranking list.

Sedan 2011 tränar Kristian regelbundet för Edward Gal och Nicole Werner i Holland. Han har hästar i olika nivåer med sikte på GP.

Ågesta Ridskola och Årets Tränare 2018

Även om 2018 blev ett mellanår rent ryttarmässigt blev det magiskt år träningsmässigt. Många fina framgångar för elever både på nationell och internationell nivå ledde till utnämningen Årets Tränare 2018!

Kristian har många järn i elden och kombinerar träning på familjens ridskola, tävling på hög nivå och är samtidigt en drivande kraft i Dressage Power.

Hästarna på Ågesta Ridskola får nu tillskott från EvaVet för att få hjälp till optimal återhämtning i en ansträngd vardag med många pass på samma underlag. Det skall bli fantastiskt spännande att följa dessa hästar.

Vi ser verkligen fram emot detta samarbete! Läs mer om Kristian på www.kristianvk.se.

 

Läs nästa

Nathalie Bozic (SWE)
Oda Charlotte Lyngvaer (NOR)

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.