Biverkningar av glukosaminsulfat för häst och hund

Biverkningar av glukosaminsulfat för häst och hund

Biverkningar av glukosaminsulfat för häst och hund

Glukosaminsulfat är en vanligt förekommande substans i kosttillskott. Den främjar återuppbyggnaden av kroppens eget brosk, samt hämmar det enzym som bryter ner brosket. I dagsläget finns det inga dokumenterade biverkningar av glukosaminsulfat till häst. Ett fåtal hundar med känslig mage kan däremot reagera på kosttillskott av glukosamin. Om din hund får en reaktion rekommenderar vi att du minskar dosen i några dagar och låter hunden vänja sig vid substansen. Sedan kan man återgå till normal dos. Vi har däremot inte haft några inrapporterade reaktioner på vår produkt Complete, som innehåller glukosaminsulfat, sedan lanseringen för ca 15 år sedan.

Complete är tuggtabletter med köttsmak för hund. Innehåller glukosaminsulfat i kombination med hyaluronsyra och kondroitinsulfat. Dessa tre komponenter finns naturligt i brosket och verkar synergistiskt för att leden ska fungera normalt. Rekommenderas till den aktiva, tävlande eller äldre hunden.

Glukosaminsulfat i kosttillskott för hund är ofta hämtat från skaldjursskal. Det finns vissa hundar som är allergiska mot just skaldjur. Om din hund är skaldjursallergiker bör du kontrollera var glukosaminsulfatet i det tillskott du väljer är framtaget ifrån.

Glukosaminsulfat och dess funktion

Glukosaminsulfat är en viktig naturlig komponent i ledbrosket hos både häst och hund. Då dess funktion är att understödja återuppbyggnaden av kroppens eget brosk, samt hämma det enzym som bryter ner brosket hjälper glukosaminsulfat till att bibehålla ledens flexibilitet. Detta borde i sin tur ge de bästa förutsättningar för att leden ska fungera normalt. Läs mer om glukosaminsulfat som kosttillskott till häst och hund.

 

Läs nästa

Biverkningar av hyaluronsyra som kosttillskott
Biverkningar av Boswellia Serrata

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.