Biverkningar av hyaluronsyra som kosttillskott

Biverkningar av hyaluronsyra som kosttillskott

Biverkningar av hyaluronsyra som kosttillskott

I dagsläget finns det inga studier som påvisar några kända biverkningar av hyaluronsyra som kosttillskott varken hos häst, hund eller människa. Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans i kroppen där den har flera funktioner. Den verkar smörjande på leden och har en hög viskositet som på så sätt verkar stötdämpande vid belastning. Hyaluronsyra har även som uppgift att bidra till transport av näringsämnen till brosket och transportera ut slaggprodukter därifrån.

Notera att vi enbart uttalar oss kring oralt intag av hyaluronsyra i den här artikeln. Vi har därmed inte tagit eventuella biverkningar av injektioner, som tuppkamsinjektioner eller kosmetiska skönhetsbehandlingar i beaktning.

Hyaluronsyra som kosttillskott för häst, hund och människa

Hästar som är tyngre och därmed utsätts för högre belastning mår ofta bra av att få tillskott av hyaluronsyra redan från relativt ung ålder. Ledinflammation är nämligen den absolut vanligaste orsaken till hälta hos häst. Så mycket som 10 hästar per dag avlivas på grund av det.

Eftersom hyaluronsyra kan ges dagligen över lång tid utan biverkningar är det ett lämpligt tillskott i djurens dagliga kost. Detta gäller även hundar av de tyngre raserna, speciellt när de blir äldre.

Vi människor märker av den minskade förekomsten av hyaluronsyra när vi blir äldre. Vi blir stelare i kroppen och torrare i huden. Genom att dagligen äta hyaluronsyratillskott kan vi förhindra känslan av torr och irriterad hy och istället glädjas åt en spänstig, slät och elastisk hud.

För häst
Conquer 200Pro innehåller högmolekylär hyaluronsyra (200 mg per dos). Det är ett kompletteringsfoder för tränande, tävlande och äldre hästar i syfte att främja optimal ledfunktion. Conquers effekt är kliniskt dokumenterad. 

För människa
Ha-Go Start innehåller högmolekylär hyaluronsyra tillsammans med flertalet andra ingredienser som bidrar till en normal benstomme, brosk och hud. 

 

Läs nästa

Glukosaminsulfat som kosttillskott till häst & hund
Biverkningar av glukosaminsulfat för häst och hund

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.