Glukosaminsulfat som kosttillskott till häst & hund

Glukosaminsulfat som kosttillskott till häst & hund

Glukosaminsulfat som kosttillskott

Glukosaminsulfat är en viktig naturlig komponent i ledbrosket hos både häst och hund. Molekylen har två viktiga funktioner i kroppen. Dels så understödjer den återuppbyggnaden av kroppens eget brosk, och dels hämmar den det enzym som bryter ner brosket. Glukosaminsulfat som kosttillskott hjälper därmed till att bibehålla ledens flexibilitet. Vilket resulterar i de bästa förutsättningar för att leden ska fungera normalt.

Ett helt och friskt ledbrosk är nämligen avgörande för våra leders normala funktion. Brosket skyddar skelettet i leden eftersom det verkar stötdämpande. Utöver detta fördelar det trycket som uppstår vid belastning. I en ung och frisk led sker en långsam och naturlig omsättning av ledbrosk. Ledbrosket bryts ner i samband med aktivitet och träning. Kroppen bildar sen på egen hand nytt brosk så att leden kan fungera friktionsfritt och rörligt.

Glukosaminsulfat som kosttillskott för en skadad led

Ibland utsätts leden för små skador. Detta kan ske om hästen trampar lite snett och därmed överbelastar sin led. Antingen vid träning eller helt enkelt ute i hagen. En hund kan belasta en led fel, t.ex. när den hoppar upp eller ut ur bilen. Det kan vara svårt att märka av vardagsskadorna om djuren inte uppvisar någon hälta. Risken är då att dessa små skador med tiden orsakar problem om kroppen inte hinner reparera dem. Genom att ge kosttillskott av glukosaminsulfat får leden extra hjälp med återuppbyggnaden av nytt ledbrosk. Leden kan därigenom skydda sig mot att de små mikroskadorna består. Detta minskar i sin tur risken för att de med tiden skapar större problematik.

Stigande ålder eller en märkbar skada i leden minskar den naturliga förekomsten av glukosaminsulfat och kondroitinsulfat. Det gör att ledbrosket inte kan återskapas i samma takt som det bryts ner. Detta kan man se på hästen som blir stappligare och hunden som inte längre vill hoppa upp i bilen själv. I dessa fall kan kosttillskott av glukosaminsulfat verka förebyggande för den ökade stelheten som annars naturligt uppstår. Resultatet blir att våra äldre djur får ett mer rörligt och aktivt åldrande.

Nedan produkter för häst och hund innehåller glukosaminsulfat i kombination med hyaluronsyra och kondroitinsulfat. Dessa tre komponenter finns naturligt i brosket och verkar synergistiskt för att leden ska fungera normalt.

För häst
Chondrogen 100 Pro är ett fodertillskott för häst. Rekommenderas till den tränande och äldre hästen för att främja optimal ledfunktion.

 

 

Läs nästa

Hyaluronsyra som tillskott för leder
Biverkningar av hyaluronsyra som kosttillskott

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.