Hyaluronsyra som tillskott för leder

Hyaluronsyra som tillskott för leder

Hyaluronsyra som tillskott

Genom att dagligen ge högmolekylär hyaluronsyra som tillskott bidrar man till att hålla hög kvalitet på ledvätskan i kroppen. Detta i sin tur bidrar till smörjning och stötdämpning som motverkar att ledinflammation uppstår. Vi utsätter våra leder för påfrestningar dagligen och små skador uppstår även om vi inte känner av dem. Dessa små skador kan utvecklas till ledinflammation och i förlängningen till artros. Tillskott med hyaluronsyra är ett väldigt enkelt sätt att ge leden goda förutsättningar för ökad rörlighet och motståndskraft mot skador. Detta gäller såväl häst, hund som människa. Har artros redan uppstått skulle tillskott av hyaluronsyra kunna bidra till en bättre vardag med mindre smärta och ökad rörlighet i den skadade leden.

Vad är hyaluronsyra och varför är det viktigt?

Hyaluronsyra är en seg och trögflytande molekyl som finns naturligt i leder och ledvätska hos både häst, hund och människa. Det är en viktig komponent som ger ledvätskan sina smörjande egenskaper och skyddar benen i leden från att gå emot varandra och skapa skador. Vi brukar kalla hyaluronsyra för ledens plåster. Om leden utsätts för en skada bryts hyaluronsyra ned fortare än vad den kan återskapas naturligt. Då blir ledvätskan tunnflytande och risken för ledinflammation överhängande. I förlängningen kan artros bildas och detta är ett irreversibelt tillstånd. Man kan alltså inte läka en artros och den orsakar mycket smärta och rörelsenedsättning.

Lederna är viktiga organ i våra kroppar. Med friska leder blir vi rörliga och mjuka oavsett om vi är hästar, hundar eller människor. Om vi däremot får problem med våra leder blir vi stela och får svårt att röra oss normalt. Tillståndet gör att vi rör oss mindre vilket i sin tur kan leda till allvarliga följdsjukdomar i andra delar av våra kroppar.

Det är viktigt att det tillskott av hyaluronsyra man tar har hög molekylvikt, helst 1.4 miljoner Dalton. Hyaluronsyra med hög molekylvikt bidrar till att ledkapselcellerna bildar ny egen hyaluronsyra. En produkt med för låg molekylvikt kan däremot ha en negativ inverkan på denna process. Vi på Friska Leder använder givetvis därför enbart tillskott innehållandes högmolekylär hyaluronsyra.

Conquer 200Pro innehåller högmolekylär hyaluronsyra (200 mg per dos). Det är ett kompletteringsfoder för tränande, tävlande och äldre hästar i syfte att främja optimal ledfunktion. Conquers effekt är kliniskt dokumenterad.

Läs nästa

Ledbroskets funktion
Glukosaminsulfat som kosttillskott till häst & hund

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.