Chondrogen 100pro vs ChondroPlus

Chondrogen 100pro vs ChondroPlus

Vad är skillnaden mellan Chondrogen och ChondroPlus?

Denna fråga uppstod några gånger under mässan i Göteborg tidigare i år och nu ska vi förtydliga detta för er.

Egentligen är inte skillnaden stor när det kommer till den grundläggande sammansättningen. Det är enbart en ingrediens som skiljer sig.

Båda produkterna innehåller:

  • Högmolekylär hyaluronsyra
  • Glukosaminsulfat
  • Kondroitinsulfat
  • Mangan

 Där stannar det i Chondrogen 100pro. I ChondroPlus däremot finner du alla dessa ingredienser men dessutom Boswellia serrata. I övrigt är båda produkterna i pulverform, smaksatt med melass och ett tillskott som ger näring till både ledvätskan och ledbrosket.

När vi rekommenderar Chondrogen 100pro till hästar i arbete och tävling vill vi gärna även att ni lägger till Conquest Every Day (tidigare Conquer 200pro) för att uppnå optimal nivå av hyaluronsyra. Tillskott i pulverform har inte riktigt så mycket hyaluronsyra som anses optimal vid hård ansträning. Därför förespråkar vi att man ”fyller på” med Conquest Every Day under just de dagarna.

 

Boswellia Serrata förstärker effekten av hyaluronsyran genom att förhindra dess nedbrytning. Genom att hyaluronsyran stannar kvar längre i leden gör det att ChondroPlus inte kräver extra giva av tillskott för att få tillräcklig effekt även vid högre ansträngning. Tillskottet i sig täcker alla ledens behov och är effektiv nog på egen hand.

 Varför skulle jag välja Chondrogen 100pro före ChondroPlus?

Det enda man måste tänka på med ChondroPlus är att den har 96h tävlingskarens i Sverige och Norge (ej FEI). Detta gör att det kan kännas enklare att välja Chondrogen 100pro för att slippa tänka på karenser och antal dagar. Tävlar du i Sverige eller Norge är vår bästa rekommendation att ge ChondroPlus mellan tävlingarna och sedan gå över på Chondrogen 100pro eller Conquest Every Day fyra dagar innan och över tävlingsdagarna. Här är till exempel vår Chondrogen provpåse, innehållande 20 givor, väldigt smidig att ha hemma om du vill ha en mindre förpackning och inte köpa en hel burk. Du hittar Chondrogen provpåsen HÄR.

För att summera frågeställningen är egentligen skillnaden enbart Boswellia Serratan och karensen. Känner du dig osäker på vilken produkt du ska välja till din häst eller har fler frågor, tveka inte på att höra av dig till vår mail eller telefon: kontakt@friskaleder.com ; Tel: +46 (0) 431 120 00

Läs nästa

Hyaluronsyra som Hyaluronsyra?

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.