Ledvärk

Ledvärk

Ledvärk till följd av artros

Artros är den absolut vanligaste orsaken till återkommande besvär av ledvärk. Ledvärk till följd av artros har idag klassats som en allvarlig sjukdom då man har konstaterat att ledinflammation kan leda till följdsjukdomar i övriga delar av kroppen.

Vad orsakar artros?

Det är inte helt bevisat varför en människa drabbas av artros. Skador på leden är en vanlig orsak men även arv, miljö, övervikt och andra orsaker kan leda till artros i olika leder i kroppen. Vanliga symptom är stelhet, smärta och svårigheter att röra sig normalt.

För att förstå vad som orsakar artros och ledvärk behöver man veta hur leden är uppbyggd. Bendelarna i leden är täckta av ett tunt skyddande brosk. Brosket är som en väldigt tunn tvättsvamp som när det är friskt är elastiskt och stötdämpande. I leden finns också ledvätska med hög koncentration av kroppsegen hyaluronsyra som gör att vätskan blir tjock och trögflytande och blir som ett smörjmedel. Tillsammans gör brosket och ledvätskan att benen kan röra sig friktionsfritt utan att skava mot varandra.

Broskcellerna bryts ner i en kontinuerligt pågående process och kroppen bildar samtidigt hela tiden nytt brosk. Om brosket skadas eller om leden överansträngs påverkas även hyaluronsyraproduktionen i ledvätskan och man får en tunn och vattning ledvätska som inte längre smörjer leden. Dessa två obalanser kan göra så att broskytan skadas och blir ojämn. Brosket börjar brytas ner och till slut kan brosket försvinna helt och då ligger benen och skaver mot varandra och en begynnande artros uppstår.

Genom intag av hyaluronsyra understödjer man ledens hyaluronsyrakvalitet. Miljön i leden blir därmed bättre och kroppen får ro att bilda ny egen högmolekylär hyaluronsyra. Med en bättre kvalitet på ledvätskan blir smörjningen bättre.

Ha-Go Start innehåller högmolekylär hyaluronsyra, Boswellia Serrata och flertalet andra ingredienser som bidrar till en normal benstomme, brosk och hud. 

Läs nästa

Artros hos hund
Vilken hyaluronsyra-produkt passar mig?

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.